Fra Dagpleje til Børnehave.

William er snart 3 år og skal starte i børnehaven Troldehøjen.
Jeg havde derfor aftalt med Dorthe fra Nissestuen, at vi ville komme på besøg et par dage før, for at give William en god start.

William og jeg havde sammen lavet en lille bog, der med billeder og tekst beskrev Williams hverdag, vaner og rutiner i dagplejen.

Straks vi kom ind ad døren blev vi budt velkommen af en pædagog og vist indenfor. Vi gik kort rundt og hilste på børn og voksne.

Så var der fredagssamling for hele institutionen med fælles sang, og vi skulle selvfølgelig med. Vi blev præsenteret for den store gruppe børn, og alle var klar over, at William skulle starte i deres børnehave efter weekenden. En lidt betuttet William kiggede på de mange børn, der sagde hej til ham.

Efter en hyggelig samling gik vi ned på nissestuen, hvor William skulle starte, og her tog Dorthe sig godt af os, viste William hans garderobeplads og sammen lagde de hans medbragte skiftetøj på plads. De kiggede sammen i den medbragte bog om William, og Dorthe tog sig god tid til at gøre William tryg.

Derefter gik vi alle ind på stuen og Dorthe fik lige så stille sat William ind i en god leg med et par af de andre drenge på stuen. Han var travlt optaget af sine nye venner, og havde slet ikke tid til holde øje med, hvad vi andre lavede så vi hyggede bare lidt på afstand og gav William plads til at lære børnehaven at kende.

Da det var ved at være frokosttid, aftalte jeg med William at de andre fik tøj på først, så han lige kunne lege færdig.
Hjemme var det en træt men glad dreng der spiste en stor frokost inden han faldt i dyb søvn efter en god dag i hans nye børnehave.

Heidi Kubiak, Fladsåtroldene