Dagpleje skal beholdes

Den overskrift, fik mig til at komme til tasterne. Jeg synes det er vigtigt, at huske at fremhæve dagplejen!

Jeg er mor til 2 børn, og har ved begge børn valgt at få dem passet i en dagpleje. Grunden til dette er netop at få dem passet i et hjemligt miljø, så tæt på hverdagen, som det kan lade sig gøre, når nu det ikke kan lade sig gøre, at en af os er hjemmegående.

Valget af dagpleje har jeg på ingen måde fortrudt, tværtimod, jeg synes det klæder mine børn godt på til hvad der venter dem, det er lige præcis; En god start på livet!

Det primære for et barn i dagpleje er leg og læring, det vil sige for et barn ml. 0 og 2 år, er det vigtigste barnet kan lære, at den voksne er nærværende, anerkender og har omsorg for barnet, det vil sige i det hele taget, har tid til barnet, men samtidig sørger for at barnet udvikler sig, og bliver klar til at stå på egne ben. En voksen til 4 børn, så er der hænder til at sørge godt for alle 4 børn, og samtidig, kan de udvikle deres egne personlige kompetencer, i trygge og hjemlig omgivelser.

Vores dagplejer brænder for at være dagplejer, og tager vores børn til sig, og lader dem være en del af deres familie. Begge hendes store børn, samt hendes mand deler hendes glæde og passion for at sørge godt for vores guldklumper, og være med til at de udvikler deres egen personlighed, men lærer dem samtidig opdragelse – Jeg er tryg og har en rigtig god ro i maven, når jeg afleverer vores den mindste, jeg ved hun har det godt, og samtidig lærer en masse. Der er en anden ro når man træder ind i hjemmet hos vores dagplejer, en ro, og samtidig bare tid til hygge sammen med børnene. Et overskud, hvor man kan mærke hun glæder sig til endnu en dag med vores små banditter, og hun favner vidt, der er plads til alle, om de er stille og generte, eller bare bulrer derud i højeste gear, hun lærer og udfordres også af dem og deres forskellige personligheder.

Både leg og læring drager hun ind i hverdagen, både motoriske lege, og forbedrer deres balance, lærer deres egen krop at kende og danser, lærer at der også skal være plads til andre, såsom at vente på det bliver ens tur. Alle farverne læres, mange forskellige sanglege, som må findes frem på youtube, så vi derhjemme kan synge med, leg i haven og gå ture i alt slags vejr.

Ikke at glemme, den tætte kontakt, imellem dagplejer og forældre, f.eks. når man henter barnet - lige at få føling m dagen, hvordan er det gået, hvad har de lavet. Det er den samme man afleverer barnet til, som den man henter hos. Det giver også et tæt samarbejde - dagplejer lærer forældrene at kende, og vi dagplejer + familien. Så vi kan gøre hvad der er bedst for barnet.

I de dagplejer distrikter der er, er der også Lege grupper - så de ses med andre dagplejer, og på den måde drager nytte af hinanden.

Og at børnene også ser flere børn, så de kan blive klar på den omvæltning- så de kan se hvad der venter, men de er også trætte når de kommer hjem efter sådan en dag, så jeg er glad for at det ikke er hverdag de er så mange børn samlet.

At det skulle påvises at børn ikke er lige så stærk som barn der kommer fra vuggestuen, er ikke tilfældet hos os. Min dreng på 6 år, er lige startet i førskole. Vi har i både børnehaven og førskole fået at vide, at han er med i toppen, han er meget opmærksom på de andre - og giver plads til de andre. Han er den som kommer på ideer til hvilke lege de skal lave, så han følger godt med - også på grund af en god start - nemlig at gå i dagpleje!

Seneste artikler