Dagplejen- en god start på livet

 

For mig har der aldrig været nogen tvivl. Mine børn skulle i dagpleje, da det var så hjemligt som det kunne blive. Vi bor i Gelsted, og har en mulighed for pasning i vuggestue, der er dog lang ventetid.

 

Min datter går i dagpleje hos Anette. Fra første besøg af, var vi ikke i tvivl om at det var det rette sted. Lige fra vi kom ind af døren var der en hyggelig stemning, og man kunne se, at de børn der var der, følte sig trygge. Min datter har gået hos Anette i snart halvandet år. På det halvandet år er det mere blevet som hendes andet hjem, hun er altid tryg og glad, når hun skal afsted, da hun har et forhold til hele familien.

 

Ved at vi bor i Gelsted/Herlufmagle har vi Blomsterhuset, som både fungerer som legestue og pasning ved sygdom. Det gode ved Blomsterhuset er, at det fungerer meget som en vuggestue, så det giver børnene et indtryk af at være i institution. Dette har dog ikke fungeret for min datter, hun mangler det nærvær og den tryghed en dagplejer kan give hende, ved at de er en lille gruppe, der kun er knyttet til hende. Vi ser den tydelige forandring, der er, når hun er i Blomsterhuset, fra at være en glad og snakkende pige når hun kommer hjem, får vi en pjevset og utrøstelig pige hjem. Hun er ikke klar til de store omgivelser.

 

Børn er forskellige og har forskellige behov, min datter har brug for små trygge omgivelser, hvilket hun får hos sin dagplejer. Hun lærer at knytte sig til ikke kun sin dagplejer, men også til hele familien. Senere vil hun kunne bruge denne tryghed til, at være i de store omgivelser, der er i Blomsterhuset og senere igen i børnehaven.

 

Sidst men ikke mindst er hun en pige, der udvikler sig så hurtigt, fordi hun har de trygge omgivelser at udfolde sig i. I Dagplejen er der tiden og roen til hver enkelte barn. I en alder af 2 år kan hun udtrykke, hvad hun har oplevet og hvad hun føler.

 

Dagplejerne tilbyder de rolige og hjemlige omgivelser som mange børn nyder og udvikler sig bedst i.

 

Med venlig hilsen

Marie Asbæk Aagaard