Dagplejen, har haft en stor betydning for min familie.

Jeg er mor til to børn, på henholdsvis 4,5 år og knapt 2 år. De har begge to nydt at gå i dagpleje, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det var det bedste valg, for vores store dreng. Han har brug for ro og stabile omgivelser. En lille børnegruppe hos den samme dagplejer hver dag, passede perfekt til ham.

En dagplejer åbner sit hjem op, og skaber en atmosfære, hvor både børn og forældre ikke får fornemmelsen af at barnet bliver ’institutionaliseret’. Det er for mig en stor glæde, at afleverer mit barn hos en dagplejer. Jeg får fornemmelsen af, at de har en rigtig omsorgsfuld, lærerig og spændende hverdag. Børnene kender de faste rutiner, og glæder sig over de ting, der foregår ud over dette. Fx cykler vores dagplejemor med børnene, kører i bil op på et bibliotek med dem, arrangerer hyggedage med de lokale spejdere, og har et tæt samarbejde med de nærliggende dagplejemødre. Det er aktiviteter, der kræver forarbejde, og aktiviteter der ikke foregår ofte i vuggestuer. Det er samtidig noget, der er rigtig givende for både børn og forældre.

Det eneste negative, der høres om dagplejemødre er, at børnene kan havne hos en gæstedagplejer i ny og næ. Her er vi så heldige, at have et fælleshus der fungerer lidt efter vuggestue princippet, når dagplejeren er syg/har fri eller er på kursus. Alle de tilknyttede dagplejere har et godt samarbejde og mødes ofte i dette børnehus, så børnene kender stedet, og føler sig trygge. På den måde, er der ingen forældre, der er i tvivl om, hvor barnet skal hen ved sygdom. Der er ingen børn, der kan risikere, at have en dag hos en dagplejer de ikke kender i forvejen. Jeg synes bestemt, at det er ressourcerne værd, at satse på dagplejen.

Sofie Jørgensen.