En helt speciel tak til dagplejerne fra en ’moden’ mor

Vores i dag store datter gik i dagpleje, dengang hun skulle ud og passes, - det var i 1990, jeg var ret ung alenemor, og jeg var derfor også meget nervøs den første afleveringsdag. Både på min datters vegne, men også på egne vegne, - ville jeg blive accepteret som ’voksen’ i denne for mig helt nye verden ;). Jeg havde slet ingen grund til at være nervøs, - der var gensidig respekt fra dag et! Dengang blev jeg SÅ glad for dagplejen, det var simpelthen det bedste for min datter og også for mig.

Den 28 december 2010 fik vi vores barn nummer to, - en efternøler og denne gang med en i klassen ’moden’ mor ;). Jeg var egentlig ret overbevist om, at vi skulle have vores skønne dreng i dagpleje, - men der var mange, som snakkede om vuggestue eller integreret institution, og de fleste havde hørt, at det var det bedste for barnet. Derfor blev jeg virkelig i tvivl om hvad jeg skulle vælge. Min veninde valgte vuggestue, fik den og blev glad for den, så derfor valgte jeg også at søge på vuggestue.

Da tiden kom, og vi skulle have plads, var alle vuggestuerne booket, og vi fik tildelt dagpleje. Dengang blev jeg skuffet, men i dag er jeg VIRKELIG glad for, at det blev dagpleje, vores dreng var i modsætning til min venindes en stille og lidt reserveret dreng, og ingen tvivl om at dagplejen var lige præcis det miljø, der var bedst for ham!! Vores dagplejer blev en del af vores familie, og vores dreng tabte hele sit hjerte til sin dagplejer og hendes familie. Det gjorde vi også!

Den 8 april 2014 kom vores lille pige og anden efternøler til verden, - vi var på ingen måde i tvivl om, at hun skulle i dagpleje, når den tid kom! Nu er hun lige startet, og igen må jeg tage hatten af for det, at møde et andet menneske der i den grad er i stand til at byde et fremmed barn velkommen, på en måde som har det været en del af husstanden lige fra starten! Det kræver noget helt specielt, og jeg har med mine tre skønne børn over en lidt usædvanlig tidsperiode fundet ud af, at det er noget dagplejerne er helt specielt gode til! Vi glæder os til endnu en dagpleje periode, og er kun bange for igen at tabe vores hjerter til et andet menneske! Og det kan vel kun skabe grobund for kærlige og empatiske børn og voksne ;)

En helt speciel tak til dagplejerne fra en ’moden’ mor

Henriette Lindkvist Petersen

Tybjergvej 13, 4160 Herlufmagle

Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mobil: 23830011