Tyttebøvserne Annedorthe Blaabjerg Kost

 

  

                          Kost        Tilbage til Servicedeklaration

Mig selv     Opstart        Hverdag          Kurser        Galleri        Grup

For mig er måltiderne vigtige, vi spiser mange måltider i løbet af dagen, og derfor skal måltiderne også være hyggelige, lærerige og fyldt med gentagelser.
De kan få nogle positive oplevelser ved, at sidde samlet omkring bordet sammen med de andre børn, mens vi snakker om hvad vi har på tallerknerne.
Måltidet giver rig mulighed for, at børnene kan lære af hinanden, lære bordskik, og at være en del af et fællesskab.
De får lov til at udfordre deres fin og grov motorik under måltidet eks. ved, at spise med en ske eller gaffel, selv drikke af en kop, og tørre sine hænder samt mund efter måltidet.

Børnene kan bruge deres sanser: Se, føle, og lugte til maden, smage og mærke de forskellige konsistenser.
Kosten er sund og varieret mad med frugt og grønt.

Alle basisvarer er så vidt muligt økologisk.

Morgenmaden kan blandt andet bestå af yoghurt eller havregrød med en most banan, havrefras, havregryn eller cornflakes med mælk/yoghurt eller hjemme bagte boller.

Til formiddag og eftermiddag spiser vi varieret frugt og grønt, med boller,brød eller knækbrød til.

Frokosten består af rugbrød med et varieret udvalg af pålæg og forskellig grønt til.
Somme tider laver jeg en lun ret i stedet for, eller laver noget lunt tilbehør til vores rugbrød.
Der bliver serveret mælk og vand til alle måltider, samt i løbet af dagen.
Eftermiddags maden kan bestå af hjemmebagte banan pandekager, frugt, grønt og brød.
Er der behov for special kost samt mælkeerstatning, skal dette selv medbringes.

 

Tilbage til gruppen.

 

 

Seneste artikler